Najmoćniji do sada: Huawei Mate Pro 10 stigao na bh. tržište

Huawei Mate 10 PRO je najponosniji predstavnik nove ere pametnih telefona koji prate i savršeno se prilagođavaju našim životnim navikama, nudeći nam potpuno novo iskustvo uživanja i stvaranja najboljih trenutaka.

Kompanije Huawei BiH i BH Telecom su premijerno u Bosni i Hercegovini, a nakon svjetske premijere u Minhenu, predstavile najnoviji model iz Huawei porodice, Huawei Mate Pro 10. Ovaj uređaj koristi prvu specifičnu mobilnu umjetnu inteligenciju Neural Network Processing Unit, čime pokreće novu eru pametnih telefona.

 

‘’Izuzetno smo ponosni što kompanija Huawei nastavlja svoju tradiciju superiornih performansi, a zahvaljujući tome smo predstavili najmoćniji do sada, Huawei Mate Pro 10. On nije još jedan smartphone - riječ je o uređaju koji prevazilazi sva dosadašnja tehnička dostignuća u svijetu mobilnih telefona i predstavlja besprijekorno inteligentno mobilno iskustvo. Njegova najjača karika je svakako Artificial intelligence, koja uz podršku NPU čipa, optimizira svaki aspekt korištenja pametnog telefona. Osim toga, nastavak saradnje s kompanijom Leica, pruža vam novo iskustvo uživanja i stvaranja najboljih trenutaka i daje 360 razloga da Mate Pro 10 bude vaš izbor’’, naglasio je Dalibor Ritan, direktor prodaje kompanije Huawei BiH.


HUAWEI Mate 10 PRO je definitivno uređaj koji će promijeniti vaš život.

Ključne karakteristike uključuju:

  • Kirin 970, prvi svjetski procesor AI za pametne telefone s posebnom jedinicom za obradu neuronskih mreža (NPU);
  • Tijelo s 3D staklom s jednim zaslonom, HUAWEI FullView Display i HDR10 tehnologijom za intenzivno živopisne i svjetlije boje;
  • TUV certifikat za sigurniju bateriju te 4000 mAh AI bateriju;
  • Novu Leica Dual kameru sa SUMMILUX-H objektivima, s obje strane s otvorom f / 1,6 i inteligentnom fotografijom uključujući AI-powered za prepoznavanje scena i objekata u realnom vremena kao i AI powered Bokeh efekt;
  • Novo, pojednostavljeno EMUI 8.0 na temelju Android ™ 8.0.

 

Huawei je još jednom ostvario saradnju sa kompanijom Leica na zajedničkoj izradi kamere sa dvostrukim sočivom za HUAWEI Mate 10 Pro. Dvostruka 13MP kamera može snimati fotografije 5K rezolucije te video u 2K, uz brzinu od 30fps. Pomoću inteligentnih fotografskih algoritama Huawei Mate 10 Pro u stvarnom vremenu identificira različite vrste scena i objekata te automatski podešava boju, kontrast, svjetlinu, ekspoziciju i druge postavke kako bi stvorio što živopisnije i oštrije fotografije. Kamera Huawei EnVizion 360 ne samo da izgleda prekrasno, već vam donosi fantastične mogućnosti s kojima ćete zabilježiti svoje trenutke kao nikad prije.

 

Pametni telefon HUAWEI Mate 10 Pro ima snažno i izdržljivo stakleno kućište i sprijeda i straga, a cjelokupni dizajn jedinstven je i elegantan. Inovativna tehnika korištena je za zagrijavanje osnaženog stražnjeg stakla na 700°C prije oblikovanja kako bi dobilo nenadmašan stil. Inovacija u dizajnu pruža vam bogatije i impresivno iskustvo gledanja. Dizajn je potenciran zanimljivim bojama, kvalitetnom izradom i minimalnim bezelima oko zaslona.

Huawei je posebnu pažnju posvetio sigurnosti baterije koja je podržana TUV certifikatom. S vodećom baterijom u industriji od 4000 mAh i njezinim pametnim upravljanjem, koje na temelju ponašanja korisnika "uči" pametno raspoređivati resurse, gubitak energije je smanjen na minimum, a vijek trajanja baterije produžen. Zahvaljujući tome, uređaj može biti napunjen na 58% u samo 30 minuta.

Dodatno, Huawei Mate 10 Pro uči u hodu, i dijeli savjete u skladu s vašim navikama. Za razliku od dosadašnjih AI asistenata, to se radi na razini mobitela i bit će korisnije. AI upravlja i performansama, što garantira da će Huawei i nakon 18 mjeseci korištenja Mate 10 PRO biti jednako brz kao prvog dana. Ovaj uređaj pruža mogućnost korišćenja dve 4G SIM kartice i dvostruke VoLTE veze. HUAWEI Mate 10 Pro posjeduje certifikat IP67, što znači da je otporan na vodu i prašinu, te može izdržati sva iznenađenja koja život nosi.

 

 

''Naši korisnici već su navikli da BH Telecom uvijek nudi više i samo najbolje tehnološke inovacije. Huawei Mate Pro 10 je zasigurno jedna od njih. Ovaj pametni uređaj u isto vrijeme utjelovljuje ljepotu, snagu i inovativnost i zaista je sjajan premium smartfon koji će posebno oduševiti tehno entuzijaste koji od telefona zahtjevaju sofisticiranost i jednostavnost uz vrhunske performanse.  Naša kompanija će se pobrinuti da bude dostupan korisnicima, uz mogućnost kupovine na rate, od 12 do 24 mjeseca’’, kazao je Duljko Hasić, izvršni direktor za razvoj poslovanja u BH Telecomu.

 

Na promociji ovog sjajnog smartphonea organizirana je i nagradna igra za predstavnike medija, a najsretniji od njih postao je vlasnik novog Huawei Mate Pro 10. Druženje za mnogobrojne zvanice i goste nastavljeno je uz muziku i nastup karizmatične makedonske pjevačice Tijane Dapčević.

 

 

 

 

Huawei BiH je prilikom lansiranja svog novog modela na bh. tržište ponovo udružio snage sa vodećim telekom operaterom u BiH, pa će ovaj model biti uskoro dostupan u ponudi BH Telecoma

30.11.2017